letters.to.stephanie

 

kritikakérés

 Epikai kritikák
Röviden és egyszerűen: minden, ami nem vers. Lehet szó rövidebb prózáról, novelláról, regényről - bár ebben az esetben, a terjedelem függvényében inkább a legjobbnak ítélt szemelvényt szemrevételezném legszívesebben.

Tudnivalók >>

  Körülbelül nyolc éves koromban jött el először az a pillanat, mikor papírra vetettem az elképzeléseimet, olyan epikus formában, amit csak egy kisiskolás kicsikarhat magából. Elszakadnom a betűhányástól azóta sem sikerült, így a magam kis ragaszkodó módján sajnos azt kell mondjam: tíz éve sürgök-forgok a hosszabb elbeszélések között.
  És még kalandozásaim legelején mindent kivétel nélkül felfaltam - egyszere suhanva Paulo Coelhón, Harry Potter fanfictionokon és A Gyűrűk Urán, - az idő múlásával észre kellett vennem magamon, hogy csudamód finnyássá váltam, sőt ráadásképpen, ha kérdezték, miért is hagytam abba valamit, az okot velősen, mondatra pontosan, érzésre kiemelve megmagyaráztam, amivel egynéhány fanfiction írónak bele is másztam a lelki világába, bár természetesen az egész kritizálást nem a vérig sértés nemében intéztem.
  Itt sem ez lenne a célom. Aki bátor lélek arra vetemedik, hogy elküldje nekem egyik irományát, az arra számíthat, hogy velős, nyelvtani és stilisztikai szempontokra kiterjedő kritikát kap vissza a kezébe, amelyek talán még hosszabbra is nyúlnak terjedelmet illetően, mint a véleményezésre beadott szöveg. Célom az, hogy körülbelül olyan kritikák kerüljenek ki a tőlem, amik anno nekem rengeteget segítettek, hogy mostanra ne csak olvasás, de "írás" szintjén is ott álljak, ahol - legyen ez bár csak egy kicsivel is az átlagos felett.

 Lírikus kritikák
Versek - kortárs szabad, rendhagyó rímek, de legfőképp: kiváltott érzések.

Tudnivalók >>

  Azt hiszem, ez a prózás rész fordítottja: ha még nagyzolni is szeretnék, még akkor is csak annyit mondhatnék, fülem-farkam behúzva: egy - azaz 1 - hónapja foglalkozom úgy versekkel, hogy magam is e célból mártottam bele a tintába a tollamat. Teljes joggal merülhet fel így a versíró, kritikakérést fontolgató egyénből: ezen tények bevallása után mégis hogyan vetemedek én arra, hogy az ő műveiről, ki már több ízben, régebb óta forgatja a tollat csak úgy vonjak egy vonalat?
  Előre kell harangoznom: sosem tudnék tiszta lelkiismerettel vers felett olyan sziklaszilárdan ítélkezni, mint ahogy azt prózákkal teszem, már csak azért is, mert kevés az idő, amit eddig rájuk szántam. Gyakorlati, írástechnikai szempontból nem mernék vállamra vennie egyetlen epikus alkotást sem, viszont!
  Mindig is imádtam róni a versek sorait, legalább annyira, mint regény társaikét. De amíg egy-egy vaskosabb kötetnél a sztori és a stilisztika vitt el messzire, óránként akár kétszáz oldalnyira, addig egy igazán jó, 10 soros vers felett is képes voltam elszöszölni ugyanennyit, bogozva az érzéseimet, csodálva a szerkesztést.
  Szóval kritikakérésnél az érzelmeimet zúdítanám a kérőre, esetlegesen a megérzéseimet, amit körülbelül csak annyira kell figyelembe venni, mint a javasasszony kártyajóslását.

 Honlap kritikák
Mint egy szokványos, nyári internetfüggő.

Tudnivalók >>

  Szubjektív vélemény: az első benyomás, az elmerülés, a végigböngészés. A tartalom, a dizájn, az elrendezés, a figyelem felkeltése. Mindez persze az én szemszögöm, a szokásos tejedelemben

 

 

 // Flora // Cappy // Aisha //  Ninaa // matsuket //  Ab // Katherine //
// Alamaise // 

 

A kép és dizájn-alapanyagok forrásai:
(1) (2) (3) (4) (5)

 


Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia    *****    Elena Hill, valódi lázadó, vagy éppen jó kislány? Milyen sorsot szán neki a jövõ?    *****    Melody Redwine mûvész lelkû, vidám és nagyon tudatos lány, és nem mellesleg... BOSZORKÁNY.    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Linkinlady    *****    A kamaszkor eleve zûrös, de ha valaki természetfelettinek született, nem a hormonok jelentik a legnagyobb problémát.    *****    Lauren McCellan nem sejtette elõre, hogy mibe csöppen, amikor elindult a választáson... Aztán megnyerte.    *****    Asha Kendare-t a családja egy ballépés miatt számûzte, de nem biztos, hogy a boszorka tanult is az esetbõl.    *****    Castiel bukott angyalként beleszeretett egy halandóba... Egy boszorkányba. A szerelmüket örökre elátkozták?    *****    Daxton Lewiev valódi vérfarkas, akinek fontos a családi büszkeség, és a vérvonal tisztasága, de ez vajon elegendõ?    *****    Egy apró, kreatív közösség, akik szeretettel várják új tagjaikat. Írjuk meg együtt ezt a történetet! - Csatlakozz! - RPG    *****    Ágica könyvtára - Mindent az olvasásról - Beszélgetések könyvekrõl, olvasásról! :) - Frissen nyílt oldal